Nieuwsbrief Tornax– november 2022

Grote verslagenheid aan het begin van het seizoen, vol ongeloof bij het bericht dat Marcel Giesen op 20 augustus is overleden. Wij kijken met warme herinneringen terug op de condoleance, crematie en onze 1 minuut stilte in de hal. Wat een enorm verlies dat we onze verenigingsman Marcel moeten missen, in onze herinneringen leeft hij voort.

Met veel trots kijken wij vanuit het bestuur naar hoe met name de TC onder aanvoering van Laura Wezinkhof en Annemarie Heezen de taken hebben opgepakt. Laura en Annemarie, dank jullie wel. Daarnaast delen we ook graag het mooie nieuws dat Anne Wossink de bestuurstaken voor de jeugd van AnnebelBaakman heeft overgenomen. Anne, welkom in ons bestuur. 

In deze nieuwsbrief willen wij jullie weer informeren over een aantal zaken, maar bovenal een mooi en fijn seizoen wensen.

Het bestuur

Enkele belangrijke data:

 • Oliebollentoernooi: woensdag 28 december
 • Schoolvolleybaltoernooi groep 5 en 6: donderdag 5 januari 2023 te Beltrum
 • Schoolvolleybaltoernooi groep 7 en 8: vrijdag 6 januari 2023 te Borculo
 • Worstenactie: zaterdag 28 januari 2023

Teamindeling worstenactie

Dit jaar zal de opzet van de worstenactie iets anders zijn, er worden van tevoren verkoopteams samengesteld. Begin januari zullen jullie van heren 1 de indeling van de verkoopteams ontvangen. 

Verzoek: energiebesparing Sporthal

Namens Stichting Zwembad graag aandacht voor onderstaand bericht:

Zoals iedereen wel weet schieten de energie kosten door het dak. Helemaal in deze oude sporthal, maar ook bij de gymzaal (naast de Kerst Zwart school) is de isolatie erg slecht. Wij willen daarom iedereen vragen om ons te helpen de stookkosten zo laag mogelijk te houden.

Waar kunnen jullie ons mee helpen:

 • Niet te lang douchen.
 • Deuren van de kleedkamers sluiten (aan beide kanten).
 • Alleen gebruik maken van de hoofdingang. Laat geen buitendeuren open staan.
 • Trainers: Meteen na de laatste training de lampen in de zaal uit doen. Overdag geen overbodige verlichting aan doen. 

Nieuwe vertrouwenspersoon Tornax: Yvonne Wolsink

Wij streven er naar dat onze leden zich bij Tornax thuis voelen en betrokken zijn. Plezier in volleybal en elkaar ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, een onveilig gevoel geeft, is ongewenst. Indien je dit ervaart kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. Vanaf heden vervult Yvonne Wolsink deze rol voor ons. Lees hieronder wie Yvonne is en wat haar drijft om deze rol voor Tornax te vervullen.

Overige nieuwtjes:

 • Onze CMV leden hebben veel loten verkocht van de grote clubactie. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief. 
 • Laura Wezinkhof en Annemarie Heezen zijn de nieuwe voorzitters van de TC.
 • Per 1 januari 2023 zijn wij samen met de volleybalverenigingen in Berkelland een superclub en krijgen wij een professional die ons met een aantal taken gaat helpen!
 • Op korte termijn krijgen we een heuse webshop voor Tornax waar je alle kleding en materialen die je nodig hebt voor het volleyballen kunt bestellen. Binnenkort word je hierover geïnformeerd. 

Yvonne stelt zich voor

Hallo allemaal, 

Ik ben Yvonne Wolsink, ik ben 46 jaar en woon met mijn man Nick en kinderen, Isa, Linn en Ben in Ruurlo. Ik speel zelf met veel plezier in het Mix recreanten team van Tornax en geniet met enthousiasme van deze geweldige teamsport. Ik heb zover een mooie carrière als verpleegkundige in de gezondheidszorg en werk hedendaags als Praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) voor een huisartsenpraktijk in Elst. Daarnaast ben ik onlangs afgestudeerd als Holistisch therapeut. 

Mij is onlangs gevraagd om de functie als vertrouwenspersoon binnen de vereniging te positioneren. Een functie die me goed past en is toevertrouwd omdat ik met veel compassie en professionaliteit een gesprek kan voeren waarin de ander centraal staat. Met een vertrouwenspersoon stelt de vereniging als doel, dat alle leden/sporters zich gerespecteerd voelen en fluitend met veel plezier naar de sporthal toekomen voor  een training of wedstrijd. Een sociaal veilige en prettige sfeer om te  sporten levert meer plezier en meer ook enthousiasme onderling op.  

Als vertrouwenspersoon zou ik graag een bijdrage willen leveren  aan een meer bewust en meer positieve gezondheid in het algemeen. Zoals we allen begrijpen is sporten meer dan alleen een fysieke, lichamelijke inspanning, het draagt ook bij aan onze mentale en emotioneel functioneren. Daar waar gevoelige kwesties gaande zijn, of nare gebeurtenissen hebben plaatsgevonden (individueel of team niveau) is het prettig dat een vereniging de ruimte geeft dit bespreekbaar te maken. Daarnaast is het belangrijk als vereniging veiligheid te waarborgen en integer gedrag inzichtelijk krijgt, denk aan pesten,  (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie of gewelddadig gedrag. In alle gevallen wil ik er zijn voor jullie allemaal. Bij mij kun je vertrouwelijke zaken kwijt, en indien nodig help ik je bij een oplossing in de informele sfeer, of wijs ik je op overige denkbare procedures (klachtencommissie etc). 

Maar er is meer, ik wil vooral laagdrempelig te benaderen zijn in bijvoorbeeld onderstaande kwesties:

 • Trek je kritiek snel aan, raak je onzeker of zenuwachtig van feedback die je trainer of teamgenoot geeft.
 • Verlies je plezier en motivatie, mis je uitdaging en word je onvoldoende positief geprikkeld.
 • Is je iets te oren gekomen waar je niet goed weet hoe mee om te gaan.
 • Maak je je zorgen om je eigen gezondheid of die van een ander en weet je niet goed met wie je dit kunt discreet kan delen. 

Mocht je je hierin herkennen, weet dat ik beschikbaar ben. Ik hoop hiermee een positief steentje bij te dragen voor de vereniging.

Met vriendelijke groetjes

Yvonne Wolsink

Email: yvonne@concepstunlimited.nl

Mobiel: 0613928915