AANBOD

AANBOD

Bij Volleybalvereniging Tornax kun je volleyballen voor de lol of er fanatiek mee bezig zijn. Wij gaan er van uit dat die twee goed samengaan, met plezier sporten staat bij Tornax daarom hoog in het vaandel. Tegenwoordig is Tornax nog steeds een bloeiende vereniging met 165 leden. Wij bieden volleybal aan veel inwoners van Ruurlo, van diverse leeftijden en op diverse niveaus. 

Seniorencompetite

Bij de heren en dames wordt op verschillende niveaus gevolleybald: de mannen- en vrouwenteams spelen in de promotie- tot 4e klasse. De trainingsavonden zijn op maandag en woensdag.
De competitie wordt gespeeld op zaterdagmiddag en een aantal damesteams spelen in de doordeweekse competitie op een avond.

Jeugd

Onze jongens en meiden van 12 tot 18 jaar worden iedere maandag en/of woensdagavond door deskundige en bovendien enthousiaste trainers getraind. De trainingen zijn pittig, maar echt volleyballen leer je dan ook alleen als je elke week goed oefent. Deze teams spelen mee in de jeugdcompetitie. Wedstrijden worden in onze regio meestal op zaterdag gespeeld.

Recreanten

Wanneer je lekker wilt trainen maar niet aan de competitie wilt deelnemen, is er op maandag- en woensdagavond de gelegenheid om met een recreantengroep te volleyballen. Mannen en vrouwen van alle leeftijden zijn welkom in deze recreantengroepen. 

- Het mannen- en vrouwenteam van Tornax trainen op de maandagavond en spelen 4x per jaar een toernooi in de recreantencompetitie.

- Het mix team (oud dames 1 en heren 1 spelers) doen ook mee aan de recreantencompetitie. Zij trainen op de woensdagavond.

Mix-recreanten 2e op het NK voor recreantenteams, 8 juli 2019. Het mix team heeft op 8 juli 2019 voor het 2e keer succesvol deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen! Daar waar zij in 2018 nog met een mooie 4e plaats terug naar Ruurlo gingen was het zilver in 2019 het resultaat.
2019, mix recreanten 2e Nederlandse kampioenschappen2

Mini’s CMV - Cool Moves Volley

Volleybal bestaat voor de onze jongste volleyballertjes uit diverse competitie- en spelvormen.  Minivolleybal kent zes verschillende spelniveaus, zodat ook de jongste volleyballers stapje voor stapje op een speelse, dynamische manier het spel onder de knie kunnen krijgen. Ze beginnen met basisvormen van bewegen (gooien en vangen) en voegen daar allerlei volleybaltechnieken aan toe. De volgorde daarbij is: Opslag, onderarm techniek, in twee stappen bovenhandse techniek, bovenhandse opslag en de aanval. 

Dit noemen we Cool Moves Volleybal. Hierin hebben we twee nieuwe helden. Mike en Nicky Smash. Alles over deze helden, leuke filmpjes, grappige spelletjes, materiaal voor een spreekbeurt en nog veel meer vindt je op de CMV pagina  . 

Als je jonger dan 12 jaar bent, begin je bij de mini’s met CMV volleybal. De mini's trainen elke donderdag van 16:15 tot 19.00 uur. De jongste mini's spelen ongeveer 1 keer per maand (zaterdag) een CMV toernooi in de omgeving. Dit is altijd heel gezellig en je zult zien dat je er iedere maand iets bij hebt geleerd. Vanaf niveau 4 speel je al wekelijks competitie met heuse uit- en thuiswedstrijden.

Beach

Als de zaaltrainingen weer voorbij zijn gaan we naar buiten. Bij recreatiebad de Meene mogen wij jaarlijks gebruik maken van 2 mooie beachvelden. Deze zomerse sport kan door iedereen gespeeld worden: fanatieke volleyballers of gezellige vriendengroepen, voor iedereen wat wils! 

Zoek je een leuke activiteit voor in de zomermaanden? Probeer dan eens beachvolleybal! Neem contact op met de TC en zij vertellen je wanneer je mee kunt doen.  

See you at the beach!

Wil jij ook volleyballen bij ons? Meld je nu aan 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Hoogtepunt van Tornax

In 2006 werd voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging een jeugdteam Nederlands Kampioen. 

Het team bestond toen uit: Bas Brokking, Sjoerd Koolschijn, Bart Klokman, Renate Eeninink en Marieke Ooyman. En ze werden getraind en gecoacht door Hans Jelier. 

Ze hadden in de poule wedstrijden alle drie de wedstrijden gewonnen en mochten toen door naar de kruisfinale het verslag van Hans luidde toen “ik kon de spelers van Tornax alleen maar oppeppen en de energie uit alle hoeken en gaten van het lichaam laten halen om te proberen de set naar ons toe te trekken. Van 21-16 sloop het team naar 21-19. De spanning was merkbaar bij de spelers en supporters van beide teams. Het geluid was oorverdovend. Het was stuivertje wisselen tot 23 punten. En toen hakte Renate Eenink de knoop door en plaatste een mooie bal in de verre hoek. Na twee goede opslagen hadden we de winst binnen. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Maar toch wisten we een lichte voorsprong vast te houden. Deze set werd ook door ons gewonnen en wel met 25-22. We mogen naar de Finale!!” 

In de finale moesten ze het toen op nemen tegen Prius. De eerste set werd gewonnen door Tornax met 26-24, en de 2de set was voor Prius met 17-25. En zoals een goede finale betaamt werd er een derde, alles beslissende set gespeeld. Prius bleek hun sterke spel door te zetten. Toen in de laatste set van helft werd gewisseld stonden de spelers van Tornax met 4-8 achter. 

Weer met het zicht op de supporters uit Ruurlo, die probeerden de spelers boven hun eigen grenzen te laten uitstijgen. En wat er in het laatste gedeelte van deze set gebeurde staat in geen enkel draaiboek. Tornax komt stap voor stap dichterbij. Van 4-8 naar 6-8 naar 6-10, 7-10, 8-10, 9-10 en 10-10. Weer op gelijke voet. De opslag van Bas Brokking via een speler uit: 13-11. De opslag van Bas, een goede ralley van de tegenstander, van de grond gehaald door Renate Eenink, over het net gewerkt door Bart Klokman en de Prius speelt uit: 14-11. Volgende ralley speelt Tornax in het net: 14-12. Opslag Prius, een ralley bij Tornax, een ralley in het achterveld van Prius en de bal komt niet meer over het net: 15-12. GEWONNEN. Tornax is NEDERLANDS KAMPIOEN. Een groot feest. Direct na de wedstrijd werden de kampioenen gehuldigd. Aanvoerder Bas Brokking mocht de kampioensbeker in ontvangst nemen

Mini's kampioen NK 2006 sporthal