SPELREGELS

Spelregels

Spelregels zijn onmisbaar om een wedstrijd eerlijk en sportief te laten verlopen. Als iedereen de regels kent en opvolgt, wordt iedere volleybalwedstrijd sportiever en dus leuker. Officials dienen alle regels te kennen en ervoor te zorgen dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd. Als speler, trainer, coach, ouder of toeschouwer hoef je niet alle spelregels uit je hoofd te kennen. Maar om beslissingen van de scheids te begrijpen en zelf zoveel mogelijk spelplezier te beleven, is kennis van de basisregels essentieel.

Uitleg Digitaal Wedstrijdformulier

Spelregels jeugd ABC

De spelregels voor Topdivisie en lager gelden ook voor de ABC jeugd in de jeugdcompetitie, met daarin een aantal afwijkingen.

Spelregels in begrijpelijke taal

Op Volleybalmasterz.nl maak je in begrijpelijke taal’ kennis met alle spelregels. Ook kun je door middel van oefentoetsen je kennis testen en je spelregelbewijs halen, zodat je zelf ook wedstrijden in de lagere klassen kunt fluiten. Een ideaal middel om nieuwe (jeugd)leden op een leuke, interactieve manier met de belangrijkste spelregels kennis te laten maken!