Tornax H1 pakt knap punt tegen VIOS Heren 1


Tornax Heren 1 heeft gisteren in Eefde het seizoen afgetrapt tegen VIOS Heren 1. De mannen begonnen onder leiding van de nieuwe trainer/coach Dick van Slooten fanatiek aan de wedstrijd. VIOS Heren 1 is een zeer ervaren en geslepen team. Jaar in jaar uit wordt het team kampioen in de Promotieklasse. Omdat het team niet wil promoveren, blijven de mannen van Tornax het team tegenkomen. De laatste jaren had Tornax weinig in te brengen tegen de mannen van VIOS. Met dat in het achterhoofd stuurde Dick de mannen de kleedkamer uit. Belangrijk voor Tornax was om de verwachting niet te hoog te leggen, maar met veel plezier te spelen. Het team kreeg van tevoren twee doelstellingen mee: de passing netjes verzorgen en de set-up niet te dicht op het net leggen bij de buitenaanvallers. Door ruimte aan het net te houden, kan het team meer druk in de aanval leggen. Tornax begon sterk aan de wedstrijd. Het spel ging in eerste instantie gelijk op. Rond de 14 punten kwam VIOS op stoom, waar Tornax geen raad mee wist. VIOS won verdiend de eerste set met 25-15. Voor de start van de tweede set werd benadrukt dat het eerste deel van de eerste set erg goed was en dat dit in de tweede set doorgezet moest worden. Dat gebeurde. Tornax speelde op hoog team en met veel druk in het spel, zowel met de opslag als in de aanval. Het team trok zelfs een gat van 6 punten. Aan het einde werd het toch nog spannend. Uiteindelijk trok Tornax verdiend aan het langste eind en werd de tweede set knap gewonnen met 24-26. In de derde set werd het spel van de tweede set doorgezet. Door wat meer persoonlijke fouten en wat minder grip in de blokkering, verloren de mannen licht met 25-21. De vierde set was vergelijkbaar met de eerste set. De passing lag minder goed en aanvallend kwam het team er minder uit. Met 25-17 ging deze set verloren. Al met al kunnen de mannen terug kijken op een goede en leerzame wedstrijd. Een punt tegen een tegenstander als VIOS is een opsteker. Aanstaande maandag speelt Tornax Heren 1 om 21:00 uur uit in Hengelo de bekerwedstrijd tegen DVO Heren 1.