Tornax Heren 1 pakt thuis volle buit tegen Apollo 8 Heren 3

Afgelopen zaterdag trapte Tornax Heren 1 het competitieseizoen af tegen Apollo 8 Heren 3 uit Borne. Net als de afgelopen bekerwedstrijden, was het team wederom niet compleet. Nick was afwezig en Ruben was helaas geblesseerd. Ook trainer/coach Dick was verhinderd. Gelukkig werd Roel bereid gevonden om het coachen over te nemen. Het betekende wel dat er met een aantal wisselingen gespeeld moest worden.

De eerste set ging lange tijd gelijk op en er werd voor elk punt geknokt. De mannen haalden met servicedruk en goede aanvallen het initiatief naar zich toe en trokken een eindsprint: 25-20. De tweede set werd goed begonnen. Tornax had opnieuw veel servicedruk, wat Apollo 8 soms in problemen bracht. Richting het midden van de set lieten de mannen het initiatief iets vieren. Na een geweldige eindsprint trok Tornax de set naar zich toe: 25-19.

De derde set domineerde Tornax volledig het spel. Er werd erg goed gespeeld. Passend lag het goed en aanvallend kon er veel druk in het spel gelegd worden. Dit was de beste set van de wedstrijd. Verdiend werd er gewonnen met 25-18.

De mannen hadden moeite om dit spel de vierde set door te trekken. Apollo 8 had niets meer te verliezen en speelde meer vrijuit. Richting het midden van de set keken de mannen tegen een achterstand aan. Na een time-out van coach Roel, wisten de heren het spel te draaien. Er was opnieuw veel servicedruk, waarna Tornax er aanvallend ook beter uit kwam. Het einde was wederom heel sterk. Verdiend werd de laatste set en daarmee de wedstrijd gewonnen: 25-20.

Tornax Heren 1 kan terug kijken op een geslaagde start van het seizoen. Ondanks veel positiewisselingen en twee afwezigen, werd er verdiend gewonnen. Een mooie teamprestatie! Aanstaande zaterdag spelen de mannen om 15:00 uur in Enschede tegen Harambee.