Tornax dames 1 haalt kampioenschap binnen

Pas drie weken geleden werd met Gemini van plek gewisseld .. in een zwaar bestreden wedstrijd pakte Tornax tegen de dames van Gemini, wat het gehele jaar bovenaan stond, met een 1-3 stand de zo belangrijke winst en daarmee de koppositie. Met 1 punt voorsprong op de concurrent begonnen de dames van Tornax afgelopen donderdag tegen Orion Dames 4 aan de kampioenswedstrijd. Bij iedere andere uitslag dan 4-0 was het billenknijpend toezien wat concurrent Kerkemeijer Gemini op 13 april zou doen. 

Het vele publiek dat vanuit Ruurlo was meegekomen kreeg een aantal spannende sets te zien. Er werd door Tornax voortvarend gestart, waarbij vooral de goede serve voor veel punten zorgde. Helaas liet Orion ook zien over een goede serve te beschikken waardoor met name de eerste 2 sets nog spannend waren, maar toch door Tornax werden gewonnen. In de 3e set kwam de servepass onder druk en het spel werd ietwat rommelig, maar Tornax worstelde en kwam boven. Op naar de 4e set. Deze laatste set en daarmee het kampioenschap werd onder toeziend oog van een aantal afgevaardigden van concurrent Gemini schijnbaar moeiteloos binnengehaald. Coach Roel Lebbink: “een zeer mooie beloning voor 3 jaar samenwerken is een feit: volgend seizoen 1e klasse!!! Tot dan!”

Het kampioensteam van links naar rechts: Desi Bosch, Maud Haselberg, Janouk Uilenreef, Mileen Rooks, Lieke Tetteroo, Roel Lebbink, Lynn Ribbers, Loïs Moezelaar, Susan Zieverink en Linet Rooks