Regels Sporthal 25.09.2021

Beste sporters, bezoekers en toeschouwers,

Vanaf zaterdag 25 september aanstaande vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties.

Voor gasten vanaf 14 jaar die binnen in de kantine zitten en een hapje/drankje willen nuttigen, zowel staand als zittend, is een coronatoegangsbewijs nodig.

Om voor iedereen de regels eenduidig en controleerbaar te maken gelden er met ingang van zaterdag 25 september 2021 de volgende regels in de sporthal en gymzaal.

  • Maak je gebruik van de sportkantine dan heb je ALTIJD een coronatoegangsbewijs nodig. Met het betreden van de kantine verklaar je in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Controle zal steekproefsgewijs plaatsvinden.
  • Beschik je niet over een coronatoegangsbewijs of heb je die niet bij je en kun je die niet tonen in combinatie met je ID, dan ben je helaas niet welkom in de sportkantine. Dit geldt zowel voor sporters, bezoekers, toeschouwers als ook competitie tegenstanders.
  • Ook bij het halen van drankjes/hapjes in de kantine of aan de bar om deze vervolgens buiten te nuttigen is een coronatoegangsbewijs nodig. Het is voor ons onmogelijk om een gescheiden afhaalloket te creëren.
  • Toiletten, kleedkamers en douches zijn te gebruiken zonder coronatoegangsbewijs.
  • Wij vragen aan iedereen mee te werken aan deze regels want los van een persoonsgebonden boete, bij controle door handhaving, bedraagt de boete € 2.500,-- per overtreding voor Stichting Zwembad Ruurlo. Wij zullen de boetes juridisch verhalen op de veroorzaker.

Met sportieve groeten,

Bestuur Stichting Zwembad Ruurlo

Noot: Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.