Nieuwsbrief Tornax – juli 2020

Wat hebben we een plezier op de beachvelden. En wat is het geweldig dat de maatregelen zijn versoepeld waardoor we vanaf maandag 24 augustus weer binnen mogen trainen en wedstrijden spelen.

De nieuwe voorlopige teamindelingen, trainingstijden en wedstrijden zijn door de TC gedeeld en uiteraard zullen we voorafgaand aan het seizoen de op dat moment geldende maatregelen nog delen.

Een ander belangrijk nieuwtje net voor het vakantieseizoen willen wij jullie niet onthouden. Afgelopen week hebben wij onderstaand bericht ontvangen over de nieuwe hal.

Wij wensen jullie een fijne zomervakantie, blijf gezond en tot 24 augustus in de hal.

Het bestuur van Tornax

_____

Bericht aan verenigingen, dd. 1 juli 2020

Hallo allen,
Het heeft wellicht wat te lang geduurd voordat jullie weer iets van ons hoorden. Maar nu hebben we dan ook goed nieuws, we krijgen in Ruurlo een nieuwe sporthal!

Afgelopen jaren zijn we veelvuldig met de gemeente in overleg geweest en hebben we vanuit de kerngroep met de gemeente gediscussieerd en geadviseerd over de grootte van de sporthal, locaties en overige investeringskosten. Vandaag hebben wij in een gesprek met de Wethouder gehoord dat het College akkoord is om in Ruurlo een nieuwe sporthal te bouwen welke voldoet aan onze wensen qua grootte en uitvoering. De gemeente reserveert hier een budget voor ter hoogte van EUR 8 miljoen.

Vanuit de kerngroep hadden we ook geadviseerd over het proces t.a.v. van de voorkeurslocaties. De totale kosten per locatie zijn nog niet gedegen onderzocht en ook heeft de kerngroep aangegeven dat er een participatie traject moest komen om de Ruurlose bevolking en andere belanghebbenden bij de keuze van locaties te betrekken. Dit advies wordt nu helaas niet overgenomen omdat het college binnenkort voor één locatie gaat kiezen en daarna de totaal kosten in beeld gaat brengen.

Wij zijn superblij dat de gewenste sporthal er gaat komen maar hadden ook graag gezien dat het advies t.a.v. de voorkeurslocaties ook opgevolgd werd.

Ons werk zit er op! Wij willen jullie allen danken voor de input die jullie ons continu hebben gegeven. De gemeente zal ons (waarschijnlijk na de vakantie) over het vervolgproces informeren en wellicht ontstaat er een vraag om mee te denken over de technische invulling, etc. Voel je geroepen om hieraan deel te nemen.

Deze informatie mogen jullie delen binnen de vereniging en mochten er vragen zijn dan zijn wij uiteraard hiervoor te benaderen.

We zien elkaar weer in de (nieuwe) hal!

Met vriendelijke groet,
Namens de kerngroep: Rudy klein Goldewijk, Willemien van Uhm, Elvis Buitenhuis en Ineke Nijen Es